Hjem » Veteran, ungt talent og småband

Veteran, ungt talent og småband

22.06.2018

Visesangeren Kenneth Scott Morgan satte følelsene og nostalgien i sving da han entret scenen i Festivalteltet på Nedre Rømme på Orkanger torsdag kveld. Konferansier Odd Ustad intervjuet han og der fortalte han om sitt møte med folket på Orkanger for 50 år siden.

Kenneth Scott Morgan på scenen og i bakgrunnen går en bildeserie fra gamle dager. Foto: Tor Kvarsnes

I salen satt mange av dem som ble kjent med den unge engelskmannen som i 1968 kom kjørende på motorsykkel til Orkanger - og ble værende i 15 måneder. Etter å ha bodd i telt i noen kalde vinternetter, fikk han tilbud om husly. Etter hvert fikk han seg kjæreste, gode venner i vise- og musikkmiljøet på Orkanger - og han fikk også tilbud om jobb i den lokale bedriften "Sponplaten". 2018-versjonen av Kenneth Scott Morgan er like sympatisk som for 50 år siden, og han vartet opp med sin spesialitet Donovan-sanger og litt mer ...

Underholdning resten av kvelden bar preg av unge talenter og popmusikk.

Kveldens unge musikktalent var Ingunn Sskoglund. Ungdomsbandet Garbage Hunk holdt en minikonsert, før Skaun Småband med Stig Anders Bjørgum som frontfigur og vokalist avsluttet kvelden. De hadde en perle til slutt, nemlig sangtalentet Marte Aksetøy fra Orkanger. Hun entret scenen og avslørte en sangstemme som det var verdt å lytte til! Avslutningssangen "A little help from my friends", som Joe Cocker har gjort udødelig, ble framført som duett av Marte Aksetøy og Stig Anders Bjørgum. Veldig bra, var konklusjonen fra publikum som kvitterte med trampeklapp!

- Jeg liker å synge, men for tiden studerer jeg lydproduksjon ved Høyskolen i Innlandet på Rena. Jeg driver å skolere meg innen musikk. Jeg øver og synger, men det er viktig å ha musikkfaglig kunnskap for å drive i denne bransjen i dag, sa hun etter konserten.

Kveldens unge musikktalent, Ingunn Skoglund - her til høyre, sammen med Ine Hovde Pedersen som var dagens talent onsdag.

Talent nett

Garbage Hunk - foto: Tor Kvarsnes

Garbage Hunk 2 nettKenneth Scott Morgan - foto: Tor Kvarsnes

Kenneth Scott Morgan 3 nettKenneth Scott Morgan 2 nettKenneth Scott Morgan 1 nett

Skaun Storband med vokalist Stig Anders Bjørgum og Marte Aksetøy - foto: Marit Mjøen

Skaun Smaband 2 nettMarte Aksetoy Stig Anders Bjorgum nett

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1