Hjem » Velkommen til Orkangerdagene 2018

Velkommen til Orkangerdagene 2018

05.12.2017

Orkangerdagene 2018 varer fra 15.juni til 24. juni. Festen er fullspekket med trivelige arrangement, så det er bare å plotte inn datoene med en gang! Hovedtema under Orkangerdagene er i 2018 "Orkdalsfjorden".

Fjorden har betydd svært mye for utviklinga av Orkanger - ja, for hele regionen. Det var i fjorden man fisket for matauk og det var fra fjorden de rodde til Lofoten for å delta på legendariske fisket i nord.

Fjorden har også vært ferdselsåre for dampskip og forbindelse med Trondheim og vestover mot øyene. Og så ble fjorden viktig for fraktfarten av malm fra Kvikne og Løkken Verk helt fra midten av 1600-tallet, og utskiping av trelast og ferdighus noen hundre år senere.

Livet i og ved den 11 km lange fjordarma fra Nerøra til Korsfjorden vil bli rikelig dokumentert under Orkangerdagene, både gjennom bildeutstilling i samarbeid med Orkanger Historie, foredrag og andre arrangement.

Programmet for de 10 festivaldagene blir kjent etter jul! I disse dager får folk et hyggelig postkort og blir minnet om Orkangerdagene 2018. Velkommen!

2018 kort B nett2018 kort A nett

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1