Hjem » Trim, historie og grillmat fra Prix

Trim, historie og grillmat fra Prix

22.06.2017

Åtte barnevogner og tre gang så mange deltakere møtte opp til Barnevogna Grand Prix i torsdag ettermiddag, 22.juni. Orkanger Aktivum inviterte på historisk vandring på Nerøra og COOP Prix Orkanger inviterte på grillmat som premie!

Tradisjonen tro var det leder i Orkanger Aktivum, Knut Even Wormdal, som ledet turmarsjen og fortalte deltakerne om hus og folk og utvikling av småbyen Orkanger. Noen nyinnflytta småbarnsfamilier hadde møtt opp for å bli mer kjent med regionsenteret. Og andre lokalkjente møtte opp for å få mer informasjon.

I år konsentrerte Wormdal fortellingene sine mye om Orkla, elvaosen og utbygginga av Grønøra Industriområde. Likevel ble det stopp ved Snublesteinen til minne om jøden Leopold Levin, handelsmannen fra Orkanger som var en av 767 norske jøder nazistene deporterte til Tyskland under andre verdenskrig. Bare 30 av de 767 overlevde. Levin overlevde ikke, men døde i Auschwitz i januar 1943.En annen stopp ble det i Kåresgata der forfatteren Johan Bojer ble født.

Stopp ved Kortbølgen.

2 barnevogn

 

 

 

Stopp i Kåres gate ved Snublesteinen til minne om Leopold Levin.

3 barnevogn

Bevertning ved Prix Orkanger

1 barnevogn

4 barnevogn

ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks