Hjem » Trebyfestivalen i Orkanger har deltakere fra 20 nasjonaliteter

Trebyfestivalen i Orkanger har deltakere fra 20 nasjonaliteter

21.06.2022

Internasjonal Trebyfestival 2022 arrangeres på Orkanger i dag, 21.juni, og fortsetter i Trondheim i morgen. Fra arrangøren i Treteknisk og Thams innovasjon får vi opplyst at deltakerne er fra 20 nasjonaliteter.

Trehusbyen Nerøra. Foto: Bente Kvarsnes

I tillegg til fagseminar på Bårdshaug Herregård på formiddagen, får gjestene en trivelig ettermiddag i Trehusbyen Nerøra. I tillegg til å bli orientert om trehustradisjonene, skal de også få se noen av de moderne trebyggene som vi har her i byen. Trebruer er bygd over Evjensbekken og Follobekken, og en av de nyeste skolene i kommunen, Evjen barneskole, er bygd i massivtre og etter pronsippene for passivhus.

Orkanger Aktivum har engasjert tre av huseierne i Nerøra der det blir bakgårdsarrangement. Arrangementene er åpne for alle:

  • Kl. 13 åpner bakgårdsarrangement i Richters gt 2
  • Fra kl. 16 blir det aktivitet i bakgården i Fjordgata 11. Kl. 18 vil Maren Snildal Rudbech fortelle om livet på gamle Øra og Tor Kvarsnes synger viser fra Orkanger.
  • Kl. 16:30 er Orkland Veteranbilklubb på plass og viser med bilutstilling i gatene.
  • Kl. 16:30 starter skattejakten fra Skattkammeret i Orkanger sentrum der spesielt barna blir med på en spennende runde på Nerøra på jakt etter skatten.
  • Kl. 17:30 avdukes fotoutstilling på Fernie Plass.
  • Kl. 20 Inviteres til foredrag i Nygata 9 der temaet er kommunens rolle ved restaurering.
ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini