Hjem » Suksess med Førsmak

Suksess med Førsmak

24.06.2019

Tvillingene Hanne og Mari Olsen Solem har arvet sangtalentet fra sin far Kjell "Kjellvis" Solem. Og de kommer gjerne til Orkanger for å underholde. Lørdag holdt de sin fjerde konsert under Orkangerdagene.

- Vi sier vi skal hjem når vi reiser til Orkanger, sier de selv om de ikke har bodd på Orkanger mer enn de første månedene av sine liv. De har sterke bånd til Orkanger og er halv ørbøgg gjennom sin mamma Inger Johanne Olsen. Også Inger Johanne har sterke bånd til Orkanger, og har blitt med i prosjektstyret for Orkangerdagene.

Søstrene Olsen Solem har tidligere holdt konsert på Orkangerdagene sammen med Orkdal Storband. Denne gangen ble de utfordret på kort varsel om å holde minikonserter både under "Førsmak" og kveldsarrangementet i festivalteltet på Nedre Rømme lørdag 22.juni. De hadde ikke med seg storbandet, men med medbrakt akkompagnement vartet de opp med vakker minikonsert og høstet stor applaus fra et veldig fornøyd publikum.

Publikum ble i så godt humør at de ble med på allsang - Orkangerangen av brødrene Håkon Hoff (tekst) og Erling Hoff (melodi).

En kuriositet i lokalet ble presentert av konferansier Odd Ustad. Som kjent har hovedtema for Orkangerdagene 2019 vært arrangementets 60-årsjubileum. En detalj i historien er et piano. Orkladagene hadde ikke eget piano i de første arrangementene, men Jens og Aud Olsen hadde ett som kunne låne bort. Og det gjorde de på en betingelse, at de som benyttet det skrev sin signatur i lokket. Det gjorde artistene, så her kan vi lese: Grethe Kausland, Dizzie Tunes, Knudsen & Ludvigsen, Dolly DeLuxe (Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian).

Pianoet ble solgt etterhvert, men nå er det gitt i gave til Flerbrukshuset og blir stående der med signatur-klenodiet.

Bilder fra "Førsmak" i OIFs Flerbrukshus på Nedre Rømme lørdag 22.juni:

Hanne og Mari Olsen Solem

7 Hanne Mari nett

Publikum koste seg

2 Publikum nett

Bårdshaug Herregård serverte kortreist mat med produkter fra Thamsriket - smaker fra Orkland.

6 Bardshaug nett

Pianoets signaturer

5 Piano nett

Foran pianoet sitter Aud og Jens Olsen, og bak står prosjektstyret for Orkangerdagene, f.v. Odd Ustad, Knut Even Wormdal, Magnus Lysholm, Inger Johanne Olsen og Ola Gumdal.

3 Piano Olsen nett

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1