Hjem » Rørende gjensyn med klassekameratene

Rørende gjensyn med klassekameratene

21.06.2014

Eks-ørbøggen Tor Øystein Olsen fikk seg litt av en overraskelse da klassekameratene fra ungdomsskolen og læreren møtte opp da han skulle holde foredrag om Maridalens Venner i OIFs klubbhus på Orkanger torsdag kveld.

- For meg ble dette et rørende øyeblikk. Vi har ikke truffet hverandre på 34 år, og så kommer de hit! sier han.

Selv trodde han ikke at de husket han en gang.

- Jeg var jo nerden som leste, studerte og samlet planter, og trodde kanskje de ikke brydde seg så mye om meg. Så kommer de for å høre hvordan jeg har det og bryr seg virkelig, sier han og beskriver ekte kjærlighet til gjengen fra Orkanger ungdomsskole.

Ungdomsskolekullet som gikk ut i 1972 var første elevgruppen som gikk ut fra ungdomsskolen i Orkdal. Læreren var Olav Gravrok. Etter at Tor Øystein Olsen hadde avsluttet foredraget sitt om Maridalens Venner, var det Gravroks tur til å ta ordet:

- Det går ikke an å glemme en elev som deg, hverken for meg som lærer eller for medelevene dine. Jeg husker best alle turene vi hadde ut i skog og mark. Det var ei fin tid. Dere var i tillegg den første ungdomsskoleklassen jeg hadde, så dere ble en spesiell gjeng for meg, sa han.

- Da vi så at Tor Øystein skulle holde foredrag her i OIFs klubbhus, bestemte vi oss for å overraske han. Han var en hyggelig medelev og en likandes kar nå også, uttrykte Brynhild Hoff Strand som var en av organisatorene bak treffet og fikk med lærer Olav Gravrok som ikke var vanskelig å overtale til å stille opp.

Historien om Maridalens Venner og hvordan kampen for å bevare bygda Maridalen et steinkast fra storbyen Oslos vekstbehov, ble formidlet svært levende og engasjerende. Olsen, som er daglig leder i foreninga, inviterte hele forsamlingen til Maridalen – og et besøk til Martin Tranmæls hytte innerst i dalen, Martinhytta i Kroken ved Vaggestein!

- Den hytta eies av Oslo Arbeiderpartiet og Maridalens Venner har leieavtale. Og det er jeg som har nøkkelen! sa han.

Les mer om Maridalens Venner her

På bildet: Rørende gjensyn med klassekamerater og læreren.v. Gladys Hansen Tømmervold, Endre Skjenald, Anne Kari Eriksen, Olav Gravrok, Brynhild Hoff Strand, Ann Margrethe Antonsen, Tor Øystein Olsen, Terje Auran og Anne Henriksen.


Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1