Hjem » Orkangerdagene med postkort til alle husstander

Orkangerdagene med postkort til alle husstander

01.03.2019

Orkangerdagene 2019, 14.-23. juni, blir en stor markering av arrangementets stolte historie. Det er 60 år siden forretningseiere i Orkanger gikk sammen om det aller første arrangementet.

I disse dager blir det distribuert et postkort til alle husstander i Orkanger og omegn som første markedsføringstiltak for årets Orkangerdagene. På postkortet får folk kortversjonen av Orkangerdagenes historie.

Ikke mange slik martnasarrangement kan smykke seg med en så lang historie. Etter at forretningseierne opplevde stor publikumssuksess for det første arrangementet i 1960, bestemte Orkanger Handelsstands Forening, Orkanger Håndverkerforening og frivillige organisasjoner å gjenta suksessen i 1962.

Navnet ble Orkladagene. Det ble besluttet å etablere en egen organisasjon for arrangementet med vedtekter og eget styre. Organisasjonen besto av lag og foreninger i Orkanger og det ble vedtektsfestet at gjennomføringen av Orkladagene skulle skje ved hjelp av dugnadsarbeid. Dette ble starten på en arrangementsrekke med en formidabel Publikumsoppslutning.

Orkladagene ble i 1960- og 70-årene arrangert annethvert år. Da var tilbudet varemesse, underholdning og tivoli. Navnet ble etterhvert endret til Orklamartnan og fra 1981 ble arrangementet en årlig begivenhet. Konseptet ble endret fra varemesse til mer preg av martna og med underholdning som trakk publikum fra hele Trøndelag og Nordmøre. Orklamartnan ble arrangert siste gang i 1995.

Motorfestival ble arrangert i 1997, 1999 og 2001 i samarbeid med lokale bilforhandlere. Orklahallen ble benyttet til bilutstillinger. Utenfor hallen presenterte landets beste rallykjørere sine ferdigheter.

Orkangerdagene ble starteet i 2000 for å markere tusenårsskiftet, med et annet konsept enn tidligere arrangement. Etter publikums ønske ble arrangementet videreført som et kulturarrangement med tilbakeblikk på organisasjoners virksomhet og med fokus på lokalhistoriske tema.

Orkangerdagene 2019 vil feire seg selv og gi et tilbakeblikk på arrangementene gjennom 60 år. Sang og musikk vil være sentralt under hele festivaluka.

Nytt av året blir Taffelet i Orkanger IFs flerbrukshus på Nedre Rømme på ettermiddag/kveld. Her blir det musikk og tilbakeblikk på Orkladagenes og Orklamartnans historie. I samarbeid med Bårdshaug Herregård og lokale produsenter blir det servert kortreist mat. God drikke til maten blir det også!

postkort nett

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1