Hjem » Postkort-hilsen fra Orkangerdagene

Postkort-hilsen fra Orkangerdagene

21.03.2024

Orkangerdagene 2024 arrangeres fra 14. – 23. juni 2024. I disse dager sender arrangøren postkort med informasjon om deler av programmet til både orklendinger og hundrevis av utfløtta folk fra Orkanger.

Årets store satsing er prosjektet «Orkanger mot sjøen» og i tillegg skal det markeres at Orkdal Kunstforening runder 50 år.

«Orkanger mot sjøen» er hovedtema under Orkangerdagene 2024. Prosjektet er et langsiktig arbeid med å åpne Orkanger mot Orkdalsfjorden i nord. Det startet i fjor med ny tursti langs Grovafjæra. Nå fortsetter Orkanger Aktivum arbeidet, og etablerer aktivitetspark i Nerviksfjæra. Dette er mulig gjennom et omfattende samarbeid mellom bedrifter i området og Orkanger Aktivum. Under Orkangerdagene blir aktivitetsparken og historien om Nerviksfjæra og industri-aktiviteten presentert.

2024 Postkort Orkangerdagene FOTO s2I tillegg vil Orkangerdagene gjøre stas på en svunnen yrkesgruppe - viserguttene.

Viserguttene
For en generasjon siden gjorde viserguttene en viktig bud-jobb for bakeri, trykkeri, dagligvare- og møbelforretninger og i industrien. Tenåringsguttene var synlige i bybildet på sine viserguttsykler. I dag er både yrket og yrkesbetegnelsen borte. Under Orkangerdagene har vi invitert noen av de gamle viserguttene som vil dele minner og historier fra en svunnen tid.
Har du vært visergutt eller har aktuelle bilder, ta kontakt med oss på e-post Knut Even Wormdal eller ta kontakt på tlf 481 57 815.

Orkdal Kunstforening – 50 år
Foreningen ble stiftet 24. april 1974. Foreningen er bygd på frivillighet, demokratisk organisering og uten kommersiell drift, og er helt i tråd med Orkanger Aktivums intensjoner. Foreningen har hovedvekt på billedkunst og kunsthåndverk, men er allsidig og står bak utstillinger, malefellesskap, foredrag, musikk, lyrikk, bevegelseskunst, kunstterapi, film , matkunst, teater kurs og workshop. Foreningen har lokaler i Orkdalsveien 66. Her vises gjennomsnittlig 12 utstillinger i året. I uke 25 blir det mye kunst å oppleve.

2024 Postkort Orkangerdagene FOTO

ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 kraftriket Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini