Hjem » Orkangerdagene tilbake på sporet

Orkangerdagene tilbake på sporet

16.07.2022

Orkangerdagene 2022 er over - og tilbakemeldingene er hyggelige fra aktører og publikum: - Endelig tilbake med aktivitetsuke ved inngangen til sommeren! Det er bare å ønske velkommen til Orkangerdagene 2023 - uke 25 og litt til: fredag 16.juni - søndag 25.juni!

Årets Orkangerdager hadde Trehusbyen som tema.
Inkludert i dette var

  • Internasjonal Trebyfestival arrangert i samarbeid mellom Trondheim kommune, de frivillige organisasjonene i Orkanger Aktivum, Tredriver Trøndelag, WoodWorks!, Trefokus, Treteknisk og Build-in-Wood.

  • Bakgårdsarrangement i Fjordgata 11, Johan Richters gt 4

  • Fagtema om bevaring og oppussing av gamle trehus i Nygata 9

  • Avduking av historiske bildeplakater på husveggen i Kåres gt 1 på Fernie Plass, Nerøra

  • Salvesen & Thams sin markering av Strandheim Brugs 150-årsjubileum både i egne lokaler på Strandheim og i Damphuset.

3 Bjorn Wiggen2

 

Elin2Samarbeid
Som alltid er Orkangerdagenes innhold avhengig av medlemsorganisasjonenes kreativitet og interesse. Årets Orkangerdager var sammensatt av en mengde ulike arrangement for publikum i alle aldre. Det var skattejakt på Nerøra for de minste i samarbeid med Coop Extra, Orkanger Frivilligsentral og Skattekammeret. Orkdal Kunstforening hadde godt besøkt medlemsutstilling. Hermetikken-festen i regi Orkanger Idrettsforening og Famliedag i Gammelosen som Orkanger Vel arrangerte er godt besøkte arrangement med lang tradisjon! Familiegudstjeneste og konsert Orkanger kirke i regi Orkanger Menighet. Bokbad og kultur i Orkanger Bibliotek og Kulturstua Børsen.

Badminton 3Janitsjar 2

Byfesten
- som er et samarbeid mellom Orkanger Sentrumsforening og Orkanger Aktivum var endelig en del av Orkangerdagene igjen. Og ettersom værgudene var på arrangørens side, ble festen - som markerer at Orkanger fikk bystatus i 1.juli 2014 og ble by nr 103 i Norge.

8 Byfest Bykatta nett21 Byfest nett

Sang- og musikkstipend
Orkanger Aktivum benyttet anledningen til å dele ut Sang- og musikkstipend 2022 til musikk-talentet Ingunn Skoglund (18) som er født og oppvokst på Orkanger, spiller både trompet og piano - og til høsten blir hun en del av Ila Brass band i Trondheim.

IMG 6646

Dugnadsinnsats og frivillighet
Og viktigste element i alle Orkangerdagene er den enorme dugnadsinnsatsen som legges ned for at publikum skal ha en god opplevelse. I år var det spesielt Orkdal Janitsjar, Orkanger Badmintonklubb, Orkanger Idrettsforening, Orkanger Pensjonistforening, Orkanger Sentrumsforening og andre frivillige som sørget for at alle arrangement ble godt gjennomført.

IMG 6712

Dramatikk i Festivalteltet
Et skår i gleden over et vel gjennomført arrangement, ble et tragisk hærverk i Festivalteltet på Nedre Rømme natt mellom fredag 24. og lørdag 25. juni. En eller flere tok seg inn i teltet og tømte to pulverapparat for brannslokking over golv, bord og benker, men verst av alt over RA Audios tekniske anlegg som fikk store skader. Saken er politianmeldt og etterforskes fremdeles.

Velkommen i 2023
Orkanger Aktivum med ale samarbeidspartnere kan ikke la oss knekke av pøbler og inviterer til nye Orkangerdager i 2023. Som alltid er det uke 25 - pluss helga i uke 24 - 16.juni - 26.juni!

31 Byfest folkeliv nett2

ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 kraftriket Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini