Hjem » Orkangerdagene: Orkanger mot sjøen

Orkangerdagene: Orkanger mot sjøen

28.03.2023

Orkangerdagene 2023 arrangeres fra 16.-25. juni og i disse dager kommer en hilsen i postkassen med første informasjon om arrangementene. Og vi kan love et mangfold av opplevelser.

"Orkanger mot sjøen" er valgt som hovedtema. Dette gir bud om at det blir mange arrangement nord i Orkanger i området Gammelosen, Jenssenbrygga, naustet fra "Feskar-øra", Båtklubben Terna, Langbrua, Nerviksfjæra og Damphuset.

I tillegg blir det også mange aktiviteter i Orkanger sentrum og Trehusbyen Nerøra. Den store Byfesten arrangeres lørdag 24.juni, og selvsagt blir det sosialt samvær og underholdning i Treffsted Nedre Rømme. Det blir Kunstutstilling hos Orkdal Kunstforening i "Nr 66" og flere arangement hos Kulturstua Børsen. Skattkammeret Orkanger (Kirkesn Bymisjon) arrangerer "Skattejakt på Nerøra" som har opplevelser fra bysentrum i Orkanger til Nerviksfjæra.

2023 Orkangerdagene postkortÅrets tema under Orkangerdagene skal belyse hvor viktig fjorden var for utviklinga av Orkanger. Og Grovafjæra og Nerviksfæra er en viktig del av historien. I dag er området høyst levende og fylt med mye aktivitet.

Før i tida var området stedet for fiske og sjøtransport som skaffet nødvendig inntekt til barnerike familier. I dag er området som ligger mellom to industriområder (Grønøra og Thamshavn) stedet for rekreasjon, båtliv, restaurantvirksomhet og mange frivillige organisasjoner har aktiviteter her.

Foreningen Orkanger Historie setter opp Jenssenbrygga, et historisk pakkhus og brygge som opprinnelig ble bygd i 1868 av handelshuset Jenssen. Brygga ble tatt ned for mange tiår siden. I 2018 begynte gjenreisinga og under Orkangerdagene skal man markere gjenreisingsarbeidet.

Båtklubben Terna har drevet småbåthavn siden 1952

Nerøra Hundeklubb etablerte luftepark for hunder i 2015 mellom Langbrua og Nerviksfjæra. 

Orkla Undervannsklubb leier lokaler på Langbrua av Orkanger Havn.

Langbrua er en del av kaisystemet til Trondheiem Havn på Orkanger. Den gangen Langbrua var eneste kai for utskiping og persontransport, var den ca 400 meter fra fjæresteinene og ut i fjorden. I dag er den langt kortere på grunn av veibygging og oppsylling i sør mot Trehusbyen Nerøra. Langbrua er et yndet sted for hobbyfiskere og det er her Orkla Undervannsklubb har sine lokaler. Og det er store muligheter for bryggedans i år ....

Damphuset er et restaurantselskap som driver både alacart-restaurant og selskapslokaler. Dette er også stedet for konsertopplevelser. Lokalet har sin historie fra Strandheim Brug som sagbruksvirksomhet fra 1867 til 1914.

Nerviksfjæra er et parkområde som eies av selskapet Salvesen & Thams. Selskapet har startet oppryddings- og vedlikeholdsarbeid her og målet er å etablere en friluftspark som vil åpne Orkanger mot sjøen.

Velkommen til Orkangerdagene 2023 - 16.-25. juni

ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 kraftriket Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini