Hjem » Orkanger har spennende framtid

Orkanger har spennende framtid

23.10.2020

Orkanger har en spennende framtid. Småbyen har utrolig mange kvaliteter og tilbud, men det er et utviklingspotensiale, skal vi tolke daglig leder i Salvesen & Thams, Bjørn M. Wiggen.

I dag inviterte Salvesen & Thams til foredrag på Strandheim der Wiggen fortalte om selskapets spennende historie fra 1872 og fram til i dag.

1 Strandheim Wiggen2- Inntil nylig trodde jeg at selskapet vårt ble etablert i 1898, men etter å ha lest meg opp på historien, blant annet Elsa Reisersens "Fenomenet Thams", skjønner jeg at selskapet faktisk ble etablert i England i 1872 under navnet M.Thams & co. Dermed ble Salvesen & Thams faktisk 26 år eldre enn tidligere antatt.

Slik startet Wiggen sitt interessante foredrag om ett av selskapene som virkelig har satt sentrums- og næringsutvikling på dagsorden i Orkland kommune. I 2012 ble Salvesen & Thams kjøpt ut fra Orkla ASA, gjennom et initiativ fra Bjørn M. Wiggen og andre investorer. I åtte år har selskapet mest kjent lokalt gjennom utbygging av leiligheter og næringslokaler i Orkanger sentrum. Rent finansielt har selskapet langt mer innbringende investeringer blant annet gjennom det børsnoterte selskapet Medistim som driver world wide markedsføring, produksjon og salg av utstyr for kvalitetssikring av by-pass-operasjoner.

Salvesen & Thams har gjort et stort arbeid i å utvikle sentrumsområdet Rømme der de har invitert Orkland kommune til å bidra i bygging av nytt kino- og bibliotek-bygg og optimalt et helt nytt komplett kulturhus midt i Orkanger sentrum. Under dagens foredrag var både ordfører Oddbjørn Bang og rådmann Ingvill Kvernmo til stede og fikk nok en gang presentert disse spennende visjonene for byutvikling. 40 andre var også til stede under de to foredragene som var et ledd i Kulturhelg Orkanger 2020 i regi Orkanger Aktivum med Salvesen & Thams som hovedsamarbeidspartner.

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1