Hjem » Operaen Litj-Johan

Operaen Litj-Johan

06.04.2005

Litj-Johan er blitt en figur som skapt for Orkanger-festivalen. Han er skapt av lærer og forfatter Irene Volden, gjort billedlig av lærer og illustratør Eli Grendal og nå skal han synges etter toner av komponist Ronny Kjøsen.

Boka om Litj-Johan på Nerøra ble gitt ut i 2001 og bak utgivelsen sto Mjøen Media AS og Orkanger Aktivum. Det er ei barnebok, som like gjerne leses av voksne. Litj-Johan er plassert som 10-åring på Orkanger i 1905. Samtidig som boka er ei varm og artig historie om livet i en helt vanlig familie på Orkanger for 100 år siden, er den også et viktig lokalhistorisk dokument.Boka er snart utsolgt, restopplaget selges nå i sommer under Orkanger 2005.Historien om Litj-Johan er blitt videreutviklet av Irene Volden, som har dramatisert historien til en opera sammen med hølondingen Ronny Kjøsen. Irene er korsanger og Ronny dirigent for koret Orklang, og det er naturligvis Orklang som deltar i operaen sammen med barn og solister som er engasjert i tillegg.Operaen Litj-Johan skal ha premiere under Orkanger 2005.
Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1