Hjem » Nytt liv i Dampmaskinhuset

Nytt liv i Dampmaskinhuset

16.06.2013

Dampmaskinhuset helt nord på Orkanger, beste tomta i by'n og nærmeste nabo med strandsonen, har fått nytt liv. Iren og Eduard Poort har kjøpt den historiske og verna bygnngen og har gitt den nytt liv.

Lørdag hadde de åpen dag der folk fikk se hva de har gjort i bygget. De har nemlig gjort om industribygget, det siste bygningsmessige minnet etter ferdighusprodusenten og sagbruket Strandheim Brug. Bruket ble drevet av familien Thams i over en generasjon - fra 1867 til 1914.

Les mer om historien på Orkanger histories hjemmeside.

Der den store dampmaskina sto, er det nå selskapslokaler. Nytt gulv er lagt over, men glassvindu i gulvet viser restene av maskina.

- Jeg har planer om å vise enda mer av de historiske restene etterhvert, sier Poort.

Naborommet til selve maskinhuset, har et større areal og her er det innredet til det flotteste selskapslokale. De gamle veggene er bevart. På noen plasser er murpussen falt av og teglsteinene vises. Dette hjar iren og Eduard Poort på en elegant måte tatt vare på.

Enda er lokalet mest egnet for utelei sommers tid, men idéene er mange og mulighetene like mange.

Samarbeid med eiere og leietakere på Strandheim gård, nærmeste nabo i sør, er en tanke. Tilby kommunen lokalene for konserter og andre arrangement gjennom Orkdal Kulturscene, er en anne tanke.

- Og tenk når vi får ordnet nærområdet som en park med direkte utsyn mot fjorden, sier Iren Poort. Da åpner det seg aenda flere muligheter.

En utvikling av denne delen av Orkanger der tettstedet får mer nærkontakt med fjorden, er en av idéene i kommunedelplanen "Orkanger 2040", så dette er nok også interessante tanker for både politikere og kommuneledelse. Eierne av Dampmaskinhuset har nå startet en prosess.

Iren og Eduard Poort har kjøpt Dampmaskinhuset på Orkanger og ønsker å utvikle det til selskaps- og kulturlokale.

 

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1