Hjem » 50-åring i gamle omgivelser

50-åring i gamle omgivelser

16.06.2015

Her har det vært kongelige i tre slektsledd på besøk og de kan skilte med lokaler som er over 100 år gamle, men like attraktive i dag som i 1900. Bårdshaug hotell feirer 50 år med moderne hotelldrift.

Bårdshaug Herregård og er en del av kjeden De historiske hotell & spisesteder.16. juni, markeres jubileet med kaffe og jubileumskake til alle som stikker innom, og åpen dag der publikum inviteres til omvisning hver time fra kl. 13 til 16.

Stedet startet som det fasjonable hjemmet til industrigründeren Christian Thams som kjøpte gården av Fredrik Olesen Rømmesmo da han emigrerte til Amerika i 1892. Thams døde i 1948, men bygget fungerte fremdeles som Thams-familiens hjem til 1965 da eiendommen ble kjøpt av hotellkjeden Müller, den gangen landets største. I 1980 ble Bårdshaug Herregård overtatt av Marit Müller og Gunnar H. Lysholm som har drevet hotell her siden.

Hele anlegget er en blanding av internasjonal arkitektur, nasjonalromantisk tradisjon fra 1900-tallet og moderne og nybygde hotellbygninger fra 1980 og 2009.

På slutten av 1990-tallet ble det stor diskusjon om framtida til den ærverdige og gamle hovedbygningen. Hotellet hadde behov for eksterne samarbeidspartnere for å bevare bygget. Resultatet ble at det historiske bygget fra Thams-perioden ble utskilt som en stiftelse. Hotellbyggene fra 1980 og 2009 gikk inn i hotellselskapet. Hotellet leier stuer og gjesteværelser av stiftelsen..

Stiftelsens arbeid gjennom 20 år ble i år kreditert med Orkdal kommunens hederspris for god byggeskikk. Prisen blir delt ut under hotellets tradisjonelle Hageparty på Bårdshaug Herregård under Orkangerdagene lørdag 20. juni.

Hotellets bruk og markedsføring av Herregården har skapt et fyrtårn i regionens reiseliv. Det historiske bygget er landskjent og en attraksjon for småbyen Orkanger. Her kan Bårdshaug Hotells gjester overnatte i fasjonable gjesterom der norske monarker gjennom fire generasjoner har vært på besøk – kong Haakon, kong Olav, Kong Harald og kronprins Haakon.

Les mer om Bårdshaug herregård her: www.baardshaug.no

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1