Hjem » Hefte 2 av Emil M. Carlsens artikler lansert

Hefte 2 av Emil M. Carlsens artikler lansert

22.06.2017

Orkanger Historie har fått trykt opp to hefter med artikler av lokalhistoriker og tidligere ordfører i Orkanger kommune Emil Martin Carlsen. Artiklene ble i sin tid trykt i avisa Sør-Trøndelag og har en stor historisk verdi.

Carlsen tar for seg mange ulike emner og har dermed tatt vare på og dokumentert svært mye lokal historie om både mennesker, episoder, hendelser og steder. Heftene er illustrert med foto av en annen kjent Orkanger-mann, Gunnar I. Ustad. Ustad var en kjent hobbyfotograf med faste bidrag i lokalavisa gjennom et langt liv som hobbyfotograf.

Heftene er å få kjøpt på Nedre Rømme der Orkanger historie nok et år har laget bildeutstilling med utgangspunkt i sitt rikholdige bildearkiv.

Årets tema er eldre trehusbebyggelse på Nerøra, livet til den høyt dekorerte flyveren Rolf Arne Berg.

I tillegg til Orkanger Histories fotoutstilling, har Orkanger Aktivum bildeustilling på Nedre Rømme der tema er Orkla og Orklaparken - hovedtema for årets Orkangerdager. Orkanger Aktivum har også en fotoutstilling med unike bilder fra Orkanger under krigen, tatt av en tysk soldat.

Orkanger Histories utstilling på Nedre Rømme.

Nett 4 Orkanger historie

Orkanger Historie lanserer hefte 2 av Emil Martin Carlsen med illustrasjoner av Gunnar I. Ustad.

Nett 6 Orkanger Historie

Nett 5 Orkanger Historie

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1