Hjem » «Nerøras» gjør comeback

«Nerøras» gjør comeback

04.06.2024

17.mai 1975 debuterte Nerøra Spellmannslag - fire musikalske venner fra Nerøra. Bandet ble oppløst i 1979, men de har alltid holdt kontakten. Lørdag 22.juni gjør bandet comeback på Treffsted Nedre Rømme.

NerorasBandet er barndomskamerater, født i 1960, gikk i samme klasse og har bodd på Nerøra på Orkanger i barndommen. Studier og jobb spredte dem over hele Norge fra Levanger i nord til Oslo i sør og bandet ble oppløst i 1979.

De fire er: Jan Sturla Jensvold trekkspill og musikalsk leder. Terje Bakken bassgitar og sang, Jens Opøien gitar og sang og Jostein Nordvoll fiolin og sang.

- Først het bandet Nerøra spellmannslag, litt i ånden etter Vømmøl. Senere ble vi Nerøras.  Første oppdrag var 17.mai 1975, der bandet spilte 2-3 melodier på en traktortilhenger i Idrettsparken. 500 kroner i honorar var overveldende! Vi reklamerte i lokalavisa med: Ungt og friskt gammeldansorkester ledig for oppdrag! Det ble stor respons, forteller bandmedlem Jostein Nordvoll.

Bandet var på topp mellom 1976 og 79 og hadde 1-2 oppdrag hver helg. Første dansefesten var på Monsetjåren i 1976 med dels lånt utstyr, gamle rørforsterkere og en uhåndterlig stor basshøyttaler. De ble hyret til brylluper og privat fester, men også på restaurant Norpark og offentlige fester i små lokaler og på danseplatter. Nordvoll husker de spilte på Ofstad, Orkanger kino, Terna, Grendstuggu Evjen, Grøtte, Storås, Å, Krokstadøra og Skogsletta på Rindalsskogen.

Kameratene har holdt kontakten og hatt et og annet musikalsk treff. I år er det 50 år siden starten. Slagordet «Ungt og friskt gammeldansband» passer kanskje ikke lenger, men bandet vekkes til live på Orkangerdagene og feirer 50 årsjubileum lørdag 22.juni.

- Antakelig blir dette bandets avskjedsforestilling sammen med andre musikalske krefter, antyder Nordvoll – men hvem vet…!

Se hele programmet for Orkangerdagene 2024 her

ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 kraftriket Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini