Hjem » Litteratur under Orkangerdagene

Litteratur under Orkangerdagene

26.06.2022

Orkangerdagene har hatt flere bokpresentasjoner i 2022. I samarbeid med Kulturstua Børsen og Orkanger Folkebibliotek har vi fått informasjon om fire bøker og forfatterskap - både debutanter og godt etablerte forfattere.

Først ut var Sissel Lie som er oppvokst på Orkanger, men som nå bor i Trondheim. Fredag 18. juni ble hun presentert av Ingebjørg Sogge og hele hennes mangfoldige forfatterskap fra debuten i 1980 og til i dag. Sisel Lie er aktuell med ny bok også i år.

Tre lokale bøker har også være presentert. På Kulturstua Børsen fikk Orkanger Historie orientere om sitt bokprosjekt om Orkanger kommune. Denne kommunen ble etablert i 1920, men gikk inn i Orkdal kommune i 1963. Boka heter "Orkanger kommune - 1920-1963" og selges her i Orkanger.

Odd Ustad fra Orkanger, var også invitert til Børsen og presenterte boka "Kallenavn og utnavn, skjemt og alvor fra Orkanger". Gjennom tidene har flere hundre ørbøgg vært mer kjent for sitt kallenavn enn sitt døpenavn. Nå er de samlet mellom to permer av Ustad.

En debutant når det gjelder bokskriving er Anne Flor Kjøren. I boka "Barndom på Geita" forteller hun hvordan det var å vokse opp på 50-60-70-tallet da alt var annerledes enn nå, men viktig å formidle.

Anne Flor Kjøren presenterer boka si fredag 24. juni på Orkanger Folkebibliotek. Foto: Berit Gjølmesli

Anne Flor Kjoren

ST Markedsrdgiverne trykk ST 2 kraftriket Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini