Hjem » Historietime med barnevogn

Historietime med barnevogn

16.06.2013

Tredje året på rad arrangerer Prix Orkanger Barnevogna Grand PRIX. Butikken inviterer på grillmat og drikke utafor butikken, mens Orkanger Aktivum organiserer vandring i Orkanger-området med barnevogn og gode historier.

Årets tema for Barnevogna Grand PRIX var naturlig nok Kaares gate ettersom gatas historie er historisk tema for Orkanger 2013. Været var perfekt da 10 barnevogner og 25 personer la i vei fra PRIX med kurs for utstillinga "Kaares gate fra 1950-60-tallet" i det gamle ST-trykkeriet i sentrum. Barnevogn-folket fikk dermed tjuvstarte åpninga av utstillinga. For de aller fleste åpnet den en helt ny verden.

- Tenk at det var så mange næringsaktiviteter i den gata, var en kommentar. En annen syntes det var utrolig at tre bakere og fire dagligvarebutikker var liv laga. Guiden Knut Even Wormdal, leder i Orkanger Aktivum, forklarte at for det første bodde det 1500-1600 mennesker i og rundt Kaares gate på Nerøra i gamle Orkanger kommune. I tillegg er det sagt at en dagligvarebutikk hadde behov for ca 15 husstander for å kunne brødfø en familie.

Etter en runde i utstilinga, gikk alle i flokk og følge ned J.O. Rømmesmos vei, Søster Signes vei, inn i Njardar gate og tok til venstre langs Orkdalsveien før de svingte inn i Kaares gate ved Solbugården.

Folk spurte om detaljer og Wormdal hadde svar rede på det meste. Noen hadde bodd i Kaares gate tidligere og hadde egne fortellinger som krydret en spennende tur i godværet. Og på Øra-vis når en av deltakerne fikk ødelagt det ene vognhjulet, så stilte en annen opp med pumpe og hjalp til!

Barnevogna Grand Prix er over for denne gangen, men det er bare et år til neste gang!

Oppstart ved PRIX Orkanger.

 

 

 

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1