Hjem » Historier fra Fernies Plass

Historier fra Fernies Plass

22.06.2022

Hornmusikk, folkeliv og veteranbiler var ei flotte ramme da Orkangerdagene skulle avduke to plakater på Fernie Plass tirsdag 21. juni. Plakatene har bilder og historier fra livet i krysset Kåresgata, Fjordgata og Bekkfaret i vunnen tid.

Knut Even Wormdal, leder i Orkanger Aktivum som står bak dette, fortalte om meningen bak og lovte at organisasjonen skulle følge opp med mer kunnskap og flere informasjonstavler.

I forbindelse med avdukingen hadde arrangøren god hjelp av Orkdal Janitsjar, Orkla Veteranbilklubb, huseier Ole Andreas Richter - og alle som tok seg turen til Fernie Plass.

Knut Even Wormdal i Orkanger Aktivum benytter n anledningen til å takke alle som bidro til en flott Nerøra dag i forbindelse med Den Internasjonale trebyfestivalen som ble arrangert 21. juni:

- Det er mange som skal ha en stor takk for deltagelsen under en vellykket Trebyfestival. Stor deltagelse på «Skattejakten på Nerøra» i regi av Skattekammeret, Frivilligsentralen, Coop Extra og ikke minst de som var kledd som handelsmenn og håndtverkere i Kåresgata. Damphuset, AllsidigDesign og Strandheim som åpnet sine dører for besøkende. Orkla Veteranklubb med veteranbiler i gatene på Nerøra. Vandringen på Nerøra med flere bakgårdsbesøk for de tilreisende gjestene. Takk til familiene Gustafson/Eriksen, Aspen/Volden, Syrstad/Ebbesen og Vennes for at Orkangerdagene igjen fikk bruke bakgårdene til arrangementet. Kaffeservering ved Ottos. Takk til familien Richter, med Ole Andreas i spissen, som stiller en husvegg til rådighet for historisk beskrivelse av Fernie Plass sine virksomheter. Orkdal Janitsjar med korpsmusikk ved Damphuset og på Fernie Plass. Og ikke minst, Maren Snildal Rudbech, som hadde tatt turen fra Jessheim for å fortelle historier fra Nerøra. De mer kortreiste historiefortellerne Øystein og Finn Hoff skapte fin stemning med sine fortellinger. Tor Kvarsnes er garantisten for musikalsk trivsel. Elin Strømsvik holdt foredrag om kommunens rolle ved planlegging og byggesaksbehandling. At så mange hadde bidratt med ekstra gressklipp og balkongflagg gjorde at Nerøra var verdt å presentere. Og til slutt. Så flott å se så mye folk i gatene, forventningsfulle og blidspente. Jeg var så heldig å være med på busstur og vandringen på Nerøra med nasjonale og internasjonale gjester. Begeistringen i bussen var stor da den kjørte nedover Kåresgata og interessen stor ved bakgårdsbesøk og vandring. Ilddåpen er gjort. Nerøra får flere besøk.

Orkdal Janitsjar

1 fernie

Knut Even Wormdal, leder i Orkanger Aktivum avduker plakatene.

2 fernie2

4 fernie

ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks