Hjem » Gjølmebrua

Gjølmebrua

08.05.2007

Fergemannen ved Gjølmebrua fraktet både mennesker og dyr over elva med båt fram til brua ble bygd i 1935. Under Orkanger 2007 dukker fergemannen med sin båt opp igjen ved Gjølmebrua. Dette skjer på arrangementet fredag 22. juni kl. 18.00.

Orkdal kommune er i ferd med å gjennomføre et omfattende sikrings og restaureringsarbeid på brua. Moan Vel vil foreta en skånsom rydding av kratt ved brua, slik at den fremstår så flott som den kan være. Ferdigstillelsen vil markeres med eget arrangement fredag 22. juni kl. 18.00. Da flyter Orkla som en stille flod, på et tidspunkt hvor floa er på topp. Foruten fergemannen vil Tor Kvarsnes fremføre sin nye sang om Gjølmebrua. Det blir sang av koret Cantilena og et orkester vil spille musikk spesielt tilpasset anledningen.Kjell Selboe har skrevet en novelle om Gjølmebrua og den blir fremført denne kvelden. Ellers blir det historiske tilbakeblikk på både fergemannen, badelivet og trafikken over brua. Mange mener Gullik har det dristigste stupet fra wirene opp mot brutårnene. Dette blir det anledning til å komme tilbake til i løpet av kvelden. Moan Vel vil sørge for at det blir anledning til å kjøpe mat og drikke i forbindelse med arrangementet, som vil vare til ca. 20.00. Det blir også anledning til å se gamle bilder fra brua og området gjennom egen fotomontasje.
ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks