Hjem » Fotokunst på finér i Børsen

Fotokunst på finér i Børsen

17.06.2022

Fotokunstner og grafiker Ole Tolstad stiller ut fotografier trykt på ulike typer finér i Kulturstua Børsen under Orkangerdagene. Kunstprosjektet har ført han til Nerøra der han har funnet mange motiver.

Han har et nært forhold til trehusbyen Nerøra fordi bygningsvern og formidling av kultur står hans hjerte nært. Dessuten er han samboer med Vigdis Sæther som er født og oppvokst på Orkanger og sammen har de hytte ved Ofstad på Geitastrand.

Tolstad sier han er glad at trehusbyen er satt på dagsorden, og kan avsløre at han har nok et fotoprosjekt i emning der Nerøra blir sentral. Ettersom han er opptatt av trehus er dørene i husene sentrale. Nå ønsker han at dørene på Nerøra skal være utgangspunkt i et prosjekt der skoleelevene involveres - og ikke minst de som bor på Nerøra. En del av prosjektet er et kunstverk med dører på Nerøra - det blir enda ett i lignende bilder fra andre byer: Oslo, Bergen, Trondheim, Røros og den italienske byen Tolfa.

Ole Tolstad bor i Trondheim og har vært tilknyttet NTNU Fakultet for arkitektur og billedkunst siden 2006. Hans kompetanse er innenfor kommunikasjon, grafisk produksjon, kunstfoto, internasjonalt kulturarbeid og arrangement. Les mer om Tolstads arbeid her: tolstad.com

Under Orkangerdagene har han salgsutstilling i Kulturstua Børsen og blir dessuten representert i medlemsutstillinga for Orkdal Kunstforening i Nr 66 i Orkdalsveien i Orkanger sentrum.

Her er noen glimt fra dagens åpning av kunstutstillinga til Ole Tolstad:

F.v. leder i Kulturstua Børsen, Margrethe Aae, Ole Tolstad og kasserer i Orkdal kunstforening, Tonje Elizabeth Nilssen. Foto: Marit Mjøen

Ole Tolstad 3 nett

Ole Tolstad nummerer sine bilder - de har ingen tittel.

Ole Tolstad 2 nett

Fra utstillingsåpninga: F.v. Irene Volden med barnebarnet Peder, Harald Aspen, Atle Olav Sognli, Vigdis Sæther, Ole Tolstad og Margrethe Aae.

Ole Tolstad 4 nett

Orklagrafiske boks ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora