Hjem » Åpning av «Trehusbyen Nerøra»

Åpning av «Trehusbyen Nerøra»

09.06.2021

Hovedtema under festivalen Orkangerdagene 2021, 19.-27.juni er «Trehusbyen Nerøra». Lørdag 19. juni kl. 12 blir det offisiell åpning av Trehusbyen Nerøra som severdighet.

Trehusbyen Nerøra er blitt skiltet som severdighet i Trondheimsveien ved Coop Extra og dette er en milepæl i arbeidet med å synliggjøre denne delen av Orkanger by.

Bilde: Parti fra Trehusbyen Nerøra. Foto: Bente Kvarsnes

En viktig samarbeidspartner for Orkanger Aktivum som står bak Orkangerdagene, er sju bedrifter i Tregruppen Orkland som har stor kompetanse på tre som materiale, design, bygging og restaurering av bygninger og innredning.

De åtte bedriftene Ole Lium Møbelverksted, Fossline, FossPlater, Skjetne Design, Orkla Laft, AG TRE, Meldal videregående skole og Midtnorsk Opplæring – vil bidra i flere foredrag i Orkanger og på Nerøra i løpet av neste uke. Det første temamøtet skjer mandag 21. juni ved Nygata 9, hos Rolf Håkon Vennes som jobber i AG-TRE på Storås.

Trehusbyen Nerøra som severdighet

Lørdag 19.juni kl.12 skal det markeres at Trehusbyen Nerøra er blitt skiltet som severdighet. Orkanger Vel og Orkanger Aktivum i samarbeid med Coop Extra Orkanger inviterer til offisiell åpning av Trehusbyen. Det er tidligere Orkdalspolitiker og Nerøra-beboer Anja Tjelflaat som foretar åpninga.

Fotoutstilling om treindustrien i Orkland

Fotoutstillinga «Treindustrien i Orkland» åpner også lørdag i Tregruppens visningsrom på Amfi OTI. Bildeutstillinga er et samarbeid med Orkanger historie. Den bringer minner fra fordums storheter som Bruks-tida på Orkanger for 150 år, sagbruksvirksomhetene på Rove og Reitan og Storås Sag og Høvleri som ble avviklet i 1986. Bildene viser også dagens moderne bedrifter.

Orkangerdagene er som alltid et teamarbeid mellom Orkanger Aktivum og mange bedrifter, frivillige lag og foreninger, sponsorer og en dugnadsgjeng som sørger for et allsidig program de ti dagene festivalen pågår.

Les hele programmet her

Ps Ølsmaking på Bårdshaug og Festkvelder på Nedre Rømme går ut. Dette har sammenheng med at Orkanger Aktivum tar ansvar for situasjonen og ser at Norge ikke er åpnet i den grad som disse arrangementene krever.

Smakebiter fra opplevelser under Orkangerdagene

Orklandfanfaren
2019 Orkland fanfaren NETT4Orkdal Janitsjar er tilbake med korpsstevnet Orklandfanfaren lørdag 19. juni. De byr på korpsmusikk, minikonserter og marsjmusikk i Orkanger og på Orkanger Torg.

Bilde fra Orklandfanfaren 2019 på Orkanger Torg. Foto: Marit Mjøen

Barn bygger mini-trehus
Skattekammeret i Orkanger inviterer barna til å lage små trehus som skal bli Litj-Nerøra – miniatyr av Trehusbyen Nerøra. Dette skjer i Skattekammerets lokale i Orkanger sentrum lørdag 19. juni.

Barnevognas Extra-tur
I samarbeid mellom Orkangerdagene og Coop Extra blir det en guidet tur for barnefamilier lørdag 19. juni. Start og stopp ved Extra-butikken og vandringa går delvis langs Digital kultursti Nerøra.

Bakgårdsmarkeder
Lørdag 19.juni er det bakgårdsmarked i Orkdalsveien 3 med aktiviteter for barn. Det er også Nerøramarked i Skjulsviksgate 4 med salg av kortreist mat fra Smaker fra Orkland, husflidsprodukter og visesang med Tor Kvarsnes. Søndag 20. juni er det bakgårdsmarked i Johan Richters gate 2.

Obs Alle arrangement avvikles i tråd med lokale smittevernregler og etter råd fra kommunelegen. Vi anbefaler publikum til bruk av munnbind ved utendørsarrangement.

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1