Hjem » Åpen dag hos jubilanten Washington Mills

Åpen dag hos jubilanten Washington Mills

15.06.2012

Washington Mills AS ble etablert i 1962 under navnet Orkla Exolon. I år feirer dermed en av hjørnesteinsbedriftene i Orkdal og regionen 50 år. Selskapet feirer på mange vis, med jubileumsbok og åpen dag lørdag 16. juni.

De som ønsker  være med på Åpen dag, kan benytte sjansen til å gå fra Orklahallen til Råbygda og får med seg en guidet tur over kommunens industriområde med eks-ordfører og eks-næringssjef i Orkdal kommune, Rudolf Larsen som guide. Turen starter kl. 12.00 fra Orklahallen. Det er satt opp buss for tilbaketuren fra Washington Mills og til Orklahallen.

Her er litt av historien til bedriften:

KS Orkla Exolon A/S & Co ble formelt etablert 4. juni 1962 og feirer i år 50 år. Selskapet var et resultat av joined venture – et forretningssamarbeid - mellom Orkla Grube-Aktiebolag på Løkken Verk, Christiania Spigerverk i Oslo og The Exolon Company i staten New York i USA. I dag heter selskapet Washington Mills og er heleid av sitt amerikanske morselskap.

I dag er Washington Mills en moderne bedrift med ca 130 ansatte. Adm. Dir. er Ole Johan Svorkdal. Washington Mills som produserer sitt eget silisiumkarbidprodukt – crude – og videreforedler det gjennom en knuseprosess. De kjøper inn en del silisiumkarbid fra sin amerikanske eier til videreforedling i tillegg til egen produksjon.

ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks